Karakteren “Godkjent” (GK) er innført som karakter for ordinære elever.

I føringsskrivet fra Utdanningsdirektoratet av 14.05.2013, punkt 7.1 står følgende:

«Rektor kan etter søknad godkjenne et fag som er det samme faget, likeverdig med eller mer omfattende enn et fag etter læreplanverket (uavhengig av tid og sted). Det gjelder enten faget er tatt i Norge eller i utlandet.»

Elever som får godkjent fag fra Norge skal ha «Godkjent» og FAM47. Tidligere har «Godkjent» kun vært benyttet for voksne som har fått godkjent sin realkompetanse. I Vigo ligger det nå en trigger som endrer fagstatus til «R Realkompetanse» for fag som har GK. Denne endringen av fagstatus har vært riktig helt til nytt føringsskriv ble publisert.

Når karakterene i disse dager importeres fra skolene vil fag med GK automatisk få sin fagstatus endret til realkompetansen. Dette skjer uavhengig av hva som ligger på filen fra skolen. Ved manuell registrering av GK vil ikke fagstatus realkompetanse vises før etter en refresh av bildet.

For poengberegningen er det uvesentlig hvilken fagstatus som står på eleven. Endringen vil bli lagt inn i neste versjon (9. september). Da vil disse karakterlinjene få fagstatus Fritatt. I forbindelse med versjonen vil det komme nærmer informasjon dersom fylkene må gjøre en jobb i etterkant av oppdatering av ny versjon. Neste versjon kommer i god tid før første levering av ssbResultat. Data som går til SSB og Udir vil derfor bli rett.

Aktivitetskalender

‹‹ August 2019 ››
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Neste aktiviteter:

Bruk årshjulet

Designed by Aplia - Developed by Aplia - Powered by eZ Publish

Bottom

Designed by Aplia - Developed by Aplia - Powered by eZ Publish | Personvern | Logg inn

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.