Informasjonsskriv nr 09/2013

Opprydding av ansatt i rolle 

Ved innføringen av grunnkode (første 6-posisjoner av programområdekoden) i VigoOpplæring, fikk vi en utfordring i forhold til ansatt i rolle. I ansiroll.kurskode lå hele 10-pos kode, mens det i skjermbildene i VigoOpplæring og VigoBedrift bare skulle vises/benyttes 6-pos grunnkode.
Dette ble løst ved å benytte view som grupperte på (fylkesnr), bnr, fnr, rolleid og grunnkode i visning. Ved innføring av denne strukturen ble det valgt ikke å gruppere på gyldighetsdatoene, men vise høyeste fra-dato og laveste til-dato.

Ved innføring av ansatt i rolle på VigoBedrift ble det da veldig synlig at det i basen har kunnet ligge flere «usynlige rader», da det har vært mulig å opprette nye rader som er like med unntak fra datofeltene. Det er også slik at det tidligere har vært registrert kurskode på flere roller enn det som pr. i dag er relevant. Dette fører også til ulogisk visning av ansatt i rolle.

Ovennevnte har derfor medført at vi i versjon 2.5.3.0 fikk datastrukturen for lagring og visning av ansatt i rolle forbedret, slik at ingen datointervaller lenger skjules for editering. Denne endringen gjør at dere nå ser alle registreringene som ligger i basen, også de som tidligere var skjult.

Som følge av dette gjøres ytterligere rydding:

Vi sletter kurskode på alle rader som ikke har rolle FLEDER eller FLEDS.

Vi sletter alle duplikate rader av ansatt i rolle, dvs. alle rader som er identiske på feltene (fylkesnr), bnr, fnr, rolleid, kurskode, gyldfrad, gyldtild.

Vi sletter alle rader av ansatt i rolle som har «evighetsdatoer» der hvor vi finner samme rad med andre gyldighetsdatoer.

Endringene er gjort i sentralbasen og vil synkroniseres ut til lokalbasene i løpet av helgen. Om dere skulle motta melding fra enkelte om endringer i rettigheter på VigoBedrift etter dette, kan det være en følge av ryddingen som er gjort.

Aktivitetskalender

‹‹ Juni 2019 ››
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Neste aktiviteter:

Årshjul i forbindelse med rapportering

Designed by Aplia - Developed by Aplia - Powered by eZ Publish

Bottom

Designed by Aplia - Developed by Aplia - Powered by eZ Publish | Personvern | Logg inn

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.