Utviklingsprosjekter

Her finner dere informasjon om de prosjektene Vigo IKS til en hver tid arbeider med.

Vigo IKS har opprettet en egen prosjektorganisasjon (Sentralt mottaksprosjekt, SMP) som skal bistå leverandør med utviklingen av nytt skoleadministrativt system (SAS). Dette for å kvalitetssikre og sikre fremdrift i prosjektet. Denne organisasjon skal også bistå fylkeskommunene med implementering.

Det er opprettet en egen intern Styringsgruppe for prosjektet som har det formelle ansvaret for utvikling og implementering av nytt SAS.

SMP skal i samarbeide med Visma utvikle et nytt nasjonalt systemet.

De lokale innføringsprosjektene vil sammen med sine teammedlemmer få en aktiv rolle i implementeringen i egne fylkeskommuner. Det vil være nødvendig med et utstrakt samarbeid mellom SMP og de lokale innføringsprosjektene om strategi vedrørende implementering og opplæring på nytt SAS i den enkelte fylkeskommune. Prosjektet vil utfordre  de lokale innføringsprosjektene på dette arbeid.

Vigo IKS har sammen med Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet inngått et samarbeid med å utvikle PAS/PGS til bruk for lokal gitt eksamen. Samarbeidsavtalen ble underskrevet 2012.

Det har de siste årene blitt utviklet en ny PAS-løsning både for sentral gitt og lokal gitt eksamen. Minimumsversjon for lokal gitt eksamen vil være tilgjengelig våren 2016. Den vil deretter videreutvikles med ytterligere funksjonalitet for å sikre fleksibilitet som fordres av lokal gitt eksamen.

Det ble opprettet en brukergruppe som består av medlemmer fra fylkeskommunene, Utdanningsdirektoratet og Vigo IKS. Brukergruppens medlemmene har og er med på utviklingen av den nye løsningen.

Vigo IKS har sammen med leverandøren IST AS etablert en arbeidsgruppe som skal jobbe med revitalisering av dagens VIGO system.VIGO er fylkeskommunenes søke- og inntaksverktøy, administrasjonssystem for fagopplæring, rapporteringsverktøy med en nasjonal og sentraldatabase for videregående opplæring, voksenopplæring og fagskolen. VIGO trenger et løft siden det er noen år siden systemet ble lansert, og vi trenger å foreta noen investeringer slik at vi har et IT- system som leverer i henhold til våre behov og krav for sikker administrasjon av videregående opplæring.

En arbeidsgruppe av representanter fra VIGO's faggrupper, Vigo IKS og IST har gjort noen prioriteringer ved en revitalisering av dagens VIGO system.

Arbeidsgruppen har sett på følgende områder;

  • Revitalisering av søk- og inntaksverktøyet  - www.vigo.no
  • Oppgradering av VIGO applikasjonen  generelt
  • Prosjekt VIGO lokal  - til en sentral VIGO database
  • Nytt rapporteringsverktøy  -  tredjepartsverktøy
  • Integrasjonen mellom VIGO og voksenopplæringsmodulen i nytt SAS
  • Nytt verktøy for Oppfølgingstjenesten 

Vigo IKS arbeider sammen med fylkeskommunene for å få til automatisk overføring av viktige dokumenter fra fagapplikasjonene til fylkenes arkivsystem.

Fagappliksasjonen vi har i videregående opplæring skal ikke være arkivsystem, det skal fylkenes egne arkivsystem være.

Vi har i dag 4 forskjellige arkivsystemer i de 19 fylkeskommunene.

Målsettingen vår er å få til elektronisk overføring av dokumenter  fra videregående opplæring så snart det lar seg gjøre i alle fylkeskommunene.

Bruker administrasjonssystem (VIGO-BAS)

Prosjektets formål er å få på plass prosesser og rutiner som gjør at fylkeskommunene kan styre identiteter til alle sine brukertyper, på en hensiktsmessig måte- et identitetsforvaltningssystem.

Ny modul i VIGO for Oppfølgingstjenesten (OT)

Oppfølgingstjenesten (OT) i alle fylkeskommuner/Oslo har i mange år brukt OTTO i forbindelse med administrasjon av "elever" som enten ikke har søkt eller har falt ut av videregående opplæring. OTTO var lite egnet som et saksbehandlingsverktøy, det var mer et rapporteringsverktøy.

Vi trengte et system med mer funksjonalitet og mer brukervennlig grensesnitt. Vigo IKS har nå utviklet en OT-modul i VIGO som innebærer enklere og mer intuitivt saksbehandling med gode kommunikasjonsmuligheter. Modulen skal også ha tilknytning til fylkeskommunenes arkivløsninger for å sikre god dokumenthåndtering, og å oppfylle krav i arkivloven. Den nye løsningen har gode integrasjoner mot VIGO og skal ha kommunikasjon med VIS som er den nye skoleadministrative systemet.

Vigo IKS har sammen med faggruppen i OT, referansegruppe og IST AS utviklet en ny løsning.

VIGO-OT skal fra inneværende skoleår 2018/2019 være tatt i bruk i alle fylkeskommunene.

Aktivitetskalender

‹‹ August 2019 ››
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Neste aktiviteter:

Årshjul i forbindelse med rapportering

Designed by Aplia - Developed by Aplia - Powered by eZ Publish

Bottom

Designed by Aplia - Developed by Aplia - Powered by eZ Publish | Personvern | Logg inn

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.