Status PAS2/PGS

Prosjektet PAS2/PGS er forsinket i forhold til tidligere fremdriftsplan, planlagt idirftsetting er etter ny fremdriftsplan våren 2016 for lokalgitt eksamen.

På grunn av at Utdanningsdirektoratet i tillegg til å utvikle PAS/PGS til å gjelde lokalgitt eksamen, også revitaliserer PAS/PGS for sentralgitt eksamen, vil prosjektet ta lengre tid enn først antatt. I 2013 oppstod flere forhold hos Utdanningsdirektoratet og hos leverandørene som påvirket fremdriften i prosjektet. Høsten 2013 valgte Utdanningsdirektoratet å omorganisere prosjektet. Ny prosjektleder ble ansatt, og ansvaret ble overført fra IT-avdeligen til vurderingsavdelingene, som har ansvaret for prøve- og eksamensgjennomføring. Overføringen skulle sikre en tettere forankring av prosjektet hos brukerne. Denne ommleggingen førte til ny forprosjektfase, som igjen avdekket flere behov. Resultatet ble dermed en større omlegging av prosjektet, både med tanke på utviklingsteamet, kodekvalitet og fremdrift.

Brukergruppen som Vigo IKS opprettet i 2012 har hatt litt utskiftninger, og nye personer har kommet til. Den består nå av følgende personer:

  • Mats Nesmann, Vest-Agder fylkeskommune
  • Bente Gimmestad, Hordaland fylkeskommune
  • Kjell Erling hagen, Sør-Trøndelag fylkeskommune
  • Hanne K. Lundervold Holtan, Utdanningsetaten Oslo kommune
  • Siv Olsen, Akershus fylkeskommune
  • Jan Roger Vollan, Troms fylkeskommune
  • Brynjulf Bøen, Vigo IKS
  • Vigdis Margrethe Hoven, Vigo IKS

I tillegg ny prosjektleder fra Utdanningsdirektoratet: Per Kristian Larsen

Brukergruppens oppgaver i utviklingsfasen er å spesifisere kravene til funksjonalitet for tilpasning til lokalgitt eksamen. Brukergruppen er en utredningsgruppe som gir råd om funksjonalitet.

 

Vigo IKS har ansatt Siv Olsen fra Akershus fylkeskommune, som administrator for PAS/PGS lokalgitt eksamen. (20% stilling) Administratoren skal ha det overordnede ansvar for å koordinere arbeidet i PAS/PGS, samt ivareta samarbeidet på tvers av fylkeskommunene og mot Utdanningsdirektoratet. 

Aktivitetskalender

‹‹ August 2019 ››
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Neste aktiviteter:

Årshjul i forbindelse med rapportering

Designed by Aplia - Developed by Aplia - Powered by eZ Publish

Bottom

Designed by Aplia - Developed by Aplia - Powered by eZ Publish | Personvern | Logg inn

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.