Accessibility Tools

vigo møte

Ledig stilling: Løsningsarkitekt

Ønsker du å sikre gode tekniske løsninger for offentlig sektor? Kunne du tenke deg en samfunnsnyttig rolle i et ledende IT- og digitaliseringsselskap? Er du en kreativ problemløser som trives i grensesnittet mellom forretning og teknologi? Vi har en ledig stilling som løsningsarkitekt.

Vi har nå en ledig stilling som løsningsarkitekt. Vi søker deg som vil bli en del av vårt voksende team og ta tjenestekvaliteten i offentlig sektor til nye høyder! Vigo IKS er et interkommunalt selskap som eies av alle landets fylkeskommuner og Oslo kommune. Selskapets viktigste oppgave er å forenkle, forbedre og fornye offentlig forvaltning gjennom utvikling av felles IT-løsninger. Vårt hovedfokus er innen videregående opplæring, samferdsel og teknologi, men vi bidrar også på flere andre områder for å digitalisere offentlig forvaltning i Norge. Felles for prosjektene våre er at de er synlige, har samfunnskritisk verdi og baserer seg på moderne teknologi.

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder

Som løsningsarkitekt hos oss vil du utvikle og implementere digitale løsninger til alle landets fylkeskommuner. Vigo IKS har med sin innovative tjeneste- og produktportefølje en sentral posisjon i digitaliseringen av fylkeskommunenes tjenester. Du vil spille en viktig rolle i utviklingen av teknologiske løsninger for å gjøre offentlige tjenester bedre, og være med på å påvirke og forme våre tjenesteleveranser. Du vil ha ansvar for å designe og planlegge systemarkitekturen for våre prosjekter, og da spesielt innenfor samferdselsområdet. Stillingen vil inngå i Teknologiseksjonen. Du vil i tillegg jobbe tett med vår Samferdselsseksjon og med fylkeskommunene, som er mottaker av våre tjenester.

Arbeidsoppgaver vil kunne inkludere:

 • Analysere interessenters krav og oversette dem til tekniske spesifikasjoner.
 • Utvikle overordnede systemdesign ved å definere komponenter, strukturer og interaksjoner mellom systemene.
 • Bistå med teknisk veiledning for utviklingsteamet og identifisere passende teknologier, verktøy og plattformer for ulike prosjekter.
 • Håndtere integrasjonen av ulike systemer og applikasjoner.
 • Vurdere risikoer og implementere sikkerhetstiltak og strategier for å beskytte systemet mot trusler og sårbarheter.
 • Sørge for at løsningene er i stand til å håndtere økende belastning og opprettholde god ytelse over tid.
 • Dokumentere systemarkitekturen, tekniske beslutninger og integrasjonsdetaljer.

Hva skal til for å lykkes?

For å lykkes og trives i stillingen burde du ha erfaring som løsningsarkitekt eller lignende roller, samt en genuin lidenskap for teknologi. Vi ser gjerne at du har utdanning innen informatikk, datavitenskap, elektronikk eller tilsvarende, men praktisk erfaring kan kompensere for dette kravet. Det er videre en fordel om du har erfaring med skyarkitektur og kjennskap til samferdselssektoren. Arbeidsspråket er norsk, så det vil derfor være krav om svært god norsk formuleringsevne, både muntlig og skriftlig.

Din motivasjon og personlige egenskaper er også svært viktig for oss, og vil bli ilagt stor vekt. Om du er løsningsorientert, effektiv og god til å skape relasjoner og bygge nettverk, har du allerede gode forutsetninger for å lykkes. Selvstendighet, høy gjennomføringsevne og gode kommunikasjonsegenskaper er andre sentrale nøkkelord for oss.

Hva vi kan tilby deg!

Vi ønsker å samle et team av lidenskapelige og målrettede individer som deler vår visjon om å skape eksepsjonelle digitale løsninger som virkelig gjør en forskjell for brukerne i Norges fylker. Hos Vigo IKS vil du ikke bare få sjansen til å jobbe med bransjeledende teknologi og spennende prosjekter, men du vil også bli en del av et samarbeidsorientert og støttende team. Vi tror på å skape en kultur som fremmer innovasjon, læring og vekst.

Videre tilbyr vi:

 • En spennende stilling i et ledende interkommunalt selskap der du vil ha muligheten til å forme fremtidens samferdselsteknologi, med mer.
 • En arbeidsplass som verdsetter og støtter din faglige utvikling og gir deg muligheten til å utforske nye områder.
 • Jobbe i et tverrfaglig miljø sammen med utviklere, prosjektledere og spesialister.
 • Gode muligheter for karriereutvikling og å kunne utvikle seg til å få mer ansvar.
 • En fleksibel arbeidshverdag der du kan jobbe fra din egen by eller hjemmefra og likevel være en viktig del av vårt selskap, vår seksjon og våre dedikerte team. Vi planlegger også å åpne et kontor i Oslo i 2024.
 • Trygge arbeidsforhold og gode pensjons- og forsikringsordninger.
 • Andre goder inkluderer sommer/vinter-tid, trening i arbeidstiden, fleksitidsordning og spennende faglunsjer.

Har du spørsmål til stillingen? Ta kontakt med seksjonsleder for samferdsel, Bjørn Harald Sti, på telefonnummer 469 42 978.

Om Vigo IKS

Vigo IKS er et interkommunalt selskap som ivaretar forvaltning og videreutvikling av fylkeskommunenes felles IT-systemer innen videregående opplæring, samferdsel og teknologi. Selskapet eies av alle fylkeskommunene og Oslo kommune. Våre nasjonale fellestjenester etterspørres av flere nasjonale samfunnsaktører som ønsker å utvikle nye tjenester. Selskapet er i vekst, og antall ansatte har økt fra 10 ansatte i 2020 til over 40 ansatte sommeren 2023. I tillegg til faste ansatte, frikjøper selskapet medarbeidere fra fylkeskommunene rundt om i landet som støtter opp om utviklingsprosesser og forvaltningsoppgaver. Vi har hovedkontor i Porsgrunn og planlegger også å åpne et kontor i Oslo i 2024.

Du finner stillingsannonsen på finn.no

Del på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn