Accessibility Tools

Ansatte i Vigo IKS

Ledig stilling: Prosjektleder anskaffelser

Ønsker du å sikre gode tekniske løsninger for offentlig sektor? Er du en dreven problemløser som trives i grensesnittet mellom innkjøp, strategi og ledelse? Da bør du lese videre - vi har en ledig stilling som prosjektleder for anskaffelser.

Vil du ha en samfunnsnyttig rolle innen anskaffelser i et selskap i sterk vekst?

Vi lyser nå ut en spennende ledig  stilling som prosjektleder for anskaffelser! Vigo IKS er et interkommunalt selskap som eies av alle landets fylkeskommuner og Oslo kommune. Selskapets viktigste oppgave er å forenkle, forbedre og fornye offentlig forvaltning gjennom etablering av felles IT-løsninger. Vårt hovedfokus er innen videregående opplæring, samferdsel og teknologi, men vi bidrar også på flere andre områder for å digitalisere offentlig forvaltning i Norge. Felles for prosjektene våre er at de er synlige, har samfunnsverdi og baserer seg på moderne teknologi.

Om stillingen

Som prosjektleder for anskaffelser vil du være en viktig fagressurs i alle prosjekter der det gjennomføres anskaffelser innen samferdsel. Du vil jobbe med anskaffelse av digitale systemer for fylkeskommunene, med ansvar for større og mindre leveranser. Du vil lede gjennomføringen av nye anskaffelser fra start til slutt, i dialog med ulike interessenter. Dette vil innebære dialog på tvers av selskapet, ut mot markedet, med nasjonale organer, leverandører og de ulike fylkeskommunene. Du vil også være involvert i våre andre pågående prosjekter, som rådgiver og diskusjonspartner.

Ansvarsområder vil blant annet inkludere:

 • Lede og styre prosjekter fra planlegging til implementering – herunder utarbeide styrende dokumenter (anskaffelsesstrategi, budsjett, bemanningsplan, osv.)
 • Etablere anskaffelsesstrategi for nye løsninger i tråd med fylkeskommunes behov
 • Gjennomføre markedsdialog og definere krav og behov til løsningen
 • Utarbeide konkurranse- og kontraktsdokumenter
 • Gjennomføre anskaffelsen og ferdigstille
 • Planlegge etablering i samarbeid med prosjektleder
 • Bidra med avtaleoppfølging i dialog med leverandører og fylkeskommunene
 • Oppgaver og ansvar kan endre seg etter selskapets behov 

Hva skal til for å lykkes hos oss?

For å lykkes og trives i stillingen må du ha erfaring med anskaffelser og statens standardavtaler (SSA), samt ha oppdatert kunnskap om regelverket for offentlige anskaffelser. Det er fordelaktig om du har erfaring med anskaffelser av IT løsninger, også der smidigmetodikk har vært benyttet i det videre prosjektet. Det er videre fordelaktig om du har erfaring med prosess- og/eller prosjektledelse. Vi ser for oss at du har minimum bachelor utdanning innen økonomi, administrasjon eller anskaffelser og kontrakt, men vektlegger heller relevante erfaringer og egenskaper for stillingen. Kjennskap til samferdselssektoren vil bli vektlagt. Arbeidsspråket er norsk, så det er nødvendig med god norsk formuleringsevne, både muntlig og skriftlig.

Din motivasjon og personlige egenskaper er også svært viktig for oss, og vil bli ilagt stor vekt. Om du er ryddig, løsningsorientert og god til å skape relasjoner, har du allerede gode forutsetninger for å lykkes. Selvstendighet, høy gjennomføringsevne og gode kommunikasjonsegenskaper er andre sentrale nøkkelord for oss.

Hva kan vi tilby deg?

Vi tilbyr en spennende hverdag i et dynamisk og inkluderende arbeidsmiljø, hvor du vil få være med på å forme og utvikle fremtidens digitale løsninger for fylkeskommunene.

Videre tilbyr vi:

 • En viktig rolle i et ledende IT- og digitaliseringsselskap i sterk vekst.
 • En arbeidsplass som verdsetter og støtter din faglige utvikling, hvor du får arbeide med dyktige og engasjerte kollegaer i tverrfaglige team.
 • Gode muligheter til lære og videreutvikle deg gjennom å arbeide med varierte oppgaver og tjenesteområder.
 • En fleksibel arbeidshverdag der du kan jobbe fra din egen by eller hjemmefra og likevel være en viktig del av vårt selskap, vår seksjon og våre dedikerte team. Vi planlegger også å åpne et kontor i Oslo i 2024.
 • Trygge arbeidsforhold, konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger.

Har du spørsmål til stillingen? Ta kontakt med seksjonsleder for samferdsel, Bjørn Harald Sti, på telefonnummer 469 42 978.

Les mer på finn.no

Del på sosiale medier

Facebook
Twitter
LinkedIn