Til hovedinnhold

Nyheter

Her finner du aktuelle nyheter fra oss i Vigo IKS

Det er igangsatt et arbeid med å lage nye nettsider for Vigo IKS. 

Utdanningsdirektoratet har anskaffet et nytt prøve og eksamenssystem som også skal brukes til lokalt gitt skriftlig eksamen som fylkeskommunene har ansvar for. Det nye systemet støtter alle stadier av en prøve eller eksamen, og erstatter i stor grad dagens løsninger (PGSD, PGSA, PGSC og PGSF) for sentralt og lokalt gitt skriftlig eksamen samt prøver. I tillegg støtter systemet ny funksjonalitet som sensur, analyse og resultathåndtering.

Tirsdag 27.04 arrangerte Vigo IKS Brukerforum for Qlik - brukere og seksjonsledere fra fylkeskommunene.

Vigo IKS har våren 2020 etablert en ny skybasert teknisk løsning i Microsoft Azure. Qlik - applikasjonene er nå webbaserte og ligger på utsiden av Citrix, noe som skal gi en raskere og bedre brukeropplevelse.

En presentasjon med mer utfyllende informasjon finner du ved å trykke på lenken til Qlikportalen 

Regjeringen har besluttet å avlyse alle skriftlige eksamener i videregående skole våren 2020. Alle elever får vitnemål selv om eksamen avlyses. 

Faggruppa for fagopplæring har flere utviklingsoppgaver som ferdigstilles denne våren;

  • Kvalitetssjekk av bedriftsregisteret før det opprettes i VIGO
  • Innhenting av mer omfattende og kvalitetssikret bedriftsdata fra Brønnøysundregisteret

Vigo IKS arrangerer møter og andre aktiviteter hvor det kommer deltakere fra hele landet med offentlig transport. I henhold til de nasjonale tiltakene som ble iverksatt i går, torsdag12.03, vil alle møter nå foregå på Teams eller andre digitale møtearenaer. Brukerforum for Hjernen og Hjertet som skulle arrangeres 1. og 2. april på Gardemoen er avlyst og erstattet med et webseminar i Teams onsdag 1. april.

Vi oppfordrer alle til å følge anbefalingene fra myndighetene for å bidra til å stoppe smitten!

Illustrasjonsfoto

Eksamensoppgaver fra lokalgitt eksamen høsten 2019 er nå tilgjengelig på våre nettsider. Du finner dem ved å søke på aktuell fagkode på siden Tidligere gitte eksamensoppgaver

Illustrasjonsbilde

Vigo IKS har laget et forslag til fordeling av fylkeskommunenes arrangøransvar for Inntaks - og formidlingskonferansene 2020 - 2029. Forslaget finner du ved å trykke på lenken Arrangementer og konferanser

Med unntak av VIGO Voksen, er VIGO sentralbase nå i full drift igjen etter nødvendige oppdateringer i forbindelse med regionsammenslåingen. Foreløpig er det ikke mulig å logge seg på VIGO Voksen, men vår leverandør regner med å ha fullført arbeidet i desember slik at pålogging er mulig for alle fra 01.01.20.

Onsdag 4.desember 2019 inviterte Vigo IKS sammen med IST og faggruppa, til samling for de nye seksjonslederne for fagopplæring.

Illustrasjonsfoto

Fylkeskommunene bruker i dag Qlik som et verktøy for statistikk, analyse og rapportering, særlig innenfor inntak og fagopplæring.

Det nye skoleadministrative systemet Visma InSchool har nå vært i drift et halvt år i Akershus fylkeskommune og på Bamble videregående skole i Telemark.

Artikkelen om statistikk til SSB og Udir vedrørende videregående opplæring er nå oppdatert med ny datoer og frister:

http://www.vigoiks.no/kvalitetssikring/brukerdokumentasjon/statistikk-til-ssb-og-udir-for-videregaaende-opplaering

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler