Status PAS2 prosjektet pr. juni 2015

Status vedrørende PAS2 prosjektet

Målet for PAS2-prosjektet er sikker, effektiv og lettfattelig administrasjon av eksamen og prøver.

Styringsgruppen for PAS2 besluttet i april å bruke nye PAS2 til sentralgitt eksamen høsten 2015. Årets kartleggingsprøver og nasjonale prøver gjennomføres med dagens løsning (PAS). Etter årets høsteksamen videreutvikles systemet til bruk for våreksamen 2016, der det også åpnes for administrasjon av lokalgitt eksamen. I løpet av 2016 skal prosjektet ferdigstilles, og systemet vil etter det benyttes for administrasjon av både prøver og eksamen.

Selve gjennomføringen av eksamen og prøver i prøvegjennomføringssystemet (PGS) inngår ikke i prosjektet. Men det vil være nødvendig å sikre en videreutvikling av eksisterende PGS.

For å sette brukerne til PAS2 i sentrum ved å gjøre systemet sikkert, effektivt og brukervennlig, jobbes det tett med ansvarlige for eksamen og prøver hos Fylkesmannen og fylkeskommunene. Skoleadministratorer, sensorer samt andre brukere er også involvert i testingen av det nye systemet.

Leverandøren BEKK sitter sammen med Utdanningsdirektoratet og Vigo IKS sine funksjonelle ressurser for å utvikle løsningen. Akseptansetestingen av det som til nå er utviklet er avsluttet og godkjennes i tråd med kontraktgrunnlaget. Det skal avklares oppfølging av enkelte ønsker om forbedret funksjonalitet fra testerne med funksjonelt team. Retesting av feil er igangsatt.

28.april holdt Utdanningsdirektoratet og Vigo IKS fellesmøte med fylkeskommunene/Oslo kommune med ca. 50 deltakere, hovedsakelig fra fylkesadministrasjonene og eksamenskontorene. Det ble orientert om status, fremdrift og visning av design og funksjonalitet i ny løsning.

Utdanningsdirektoratet har laget en blogg der brukere kan se fremdriftsplan og involveres i form av innspill via kommentarer. : http://udirbeta.udir.no/hosteksamen-2015-med-nytt-administrasjonssystem/

Det er også mulig å melde seg på nyhetsbrev om utviklingsprosjektet: http://udirbeta.udir.no/pamelding-til-nyhetsbrev/

Disse nettsidene er kommet på plass for å gi alle brukere som er interessert mulighet til å holde seg informert og gi innspill.

Som nevnt tar vi i bruk det nye administrasjonssystemet som erstatter nåværende løsning (PAS) allerede til sentralgitt høsteeksamen. I den forbindelse arrangeres en samling i Utdanningsdirektoratet torsdag den 25. juni for de som arbeider med eksamensadministrasjon i PAS. Samlingen vil gi en innføring i hvordan det nye systemet skal brukes og hvordan det kan gis god brukerstøtte. Påmeldinger er allerede registrert med ca. fire deltakere fra hver fylkeskommune.

 

Aktivitetskalender

‹‹ Juni 2019 ››
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Neste aktiviteter:

Årshjul i forbindelse med rapportering

Designed by Aplia - Developed by Aplia - Powered by eZ Publish

Bottom

Designed by Aplia - Developed by Aplia - Powered by eZ Publish | Personvern | Logg inn

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.