Accessibility Tools

Tilsette i Vigo IKS

Ledig stilling: Ønsker du å skape gode tekniske løsninger for offentlig sektor?

Kunne du tenke deg en samfunnsnyttig rolle i et ledende IT- og digitaliseringsselskap? Er du en kreativ problemløser som trives i grensesnittet mellom offentlig forvaltning og teknologi? Da bør du lese videre for Vigo IKS har en ledig stilling som rådgiver statistikk og analyse.

Ledig stilling som rådgiver statistikk og analyse.

Vigo IKS har med sin innovative tjeneste- og produktportefølje en sentral posisjon i digitaliseringen av fylkeskommunenes tjenester. Selskapets viktigste oppgave er å sørge for effektive og behovsstyrte anskaffelser, forvaltning og drift av digitale tjenester for fylkeskommunenes oppgaver innenfor utdanning og samferdselsforvaltning. Felles for prosjektene våre er at de er synlige, har samfunnsverdi og baserer seg på moderne teknologi.

Om stillinga

Som rådgiver for statistikk og analyse vil du være ansvarlig for å drifte analyseverktøy rettet inn mot fagopplæringen for alle landets fylkeskommuner. Du vil være en nøkkelperson i vår seksjon for utdanning, hvor du vil bidra med å utvikle helhetlige og banebrytende tekniske løsninger og applikasjoner.

Arbeidsoppgåver kan inkludera:

 • Benytte BI-verktøyet Qlik Sense til å bygge kvalitetsverktøy og visualiseringer av statistikk og analyse innen videregående data på nasjonalt nivå.
 • Avdekke og innhente informasjon fra fylkenes fagopplæringsgrupper om hvilke utfordringer de har.
 • Omsette ulike behov til effektive, fleksible og gode tekniske løsninger i tett samarbeid med dyktige fagfolk fra fylkeskommunene gjennom agile og iterative prosesser.
 • Bidra med opplæring og kompetansebygging gjennom utvikling, gjennomføring og ledelse av webinarer og workshops.
 • Jobbe direkte med sluttbrukere for å forstå forretningsbehovet og skape løsninger.

Kva skal til for å lykkast hos oss?

For å lykkes og trives i denne rollen burde du ha dybdekompetanse innen videregående fagopplæring. Som ansvarlig for vedlikeholdet av analyseverktøyene for dette tjenesteområdet, vil det være svært nyttig med god innsikt i tjenestegangen i offentlig forvaltning i fylkeskommunene. Utover dette ønsket er det ingen formelle krav. Vi mener flere bakgrunner og utdanninger vil kunne passe denne rollen, som eksempelvis innen økonomi, informatikk eller samfunnsvitenskap. Det viktigste for oss er at du kan vise til god systemforståelse og erfaring med en form for analyse og statistikk. Erfaring med innhenting, bearbeiding og fremstilling av store datamengder vil være et pluss.

Dine personlige egenskaper og ferdigheter, i tillegg til din motivasjon, er også svært viktig for oss. Du vil ha gode forutsetninger for å lykkes om du har solide kommunikasjonsegenskaper, er løsningsorientert, kreativ og nysgjerrig. Pågangsmot, selvstendighet og teknologisk interesse er andre sentrale nøkkelord for oss.

Kva kan me tilby deg?

Dette er en utfordrende og spennende stilling i et selskap i sterk vekst. Du vil få stor kreativ frihet i arbeidet og muligheten til å opparbeide deg en unik kompetanse på et bredt og samfunnskritisk fagfelt.

Vidare tilbyr me:

 • Ein arbeidsplass som verdset og støttar den faglege utviklinga di og gir deg høvet til å utforska nye område.
 • Eit dynamisk, inkluderande og tverrfagleg arbeidsmiljø, der du vil få jobba saman med utviklarar, prosjektleiarar og spesialistar.
 • Muligheten til å jobbe med enorme datamengder og finne løsninger som vil kunne forme fremtidens utdanningsteknologi.
 • En fleksibel arbeidshverdag der du kan jobbe fra din egen by eller hjemmefra og likevel være en viktig del av vårt selskap, vår seksjon og våre dedikerte team. Vi planlegger også å tilby kontorplasser i Oslo-området i løpet av 2024.
 • Konkurransedyktige betingelser.
 • Trygge arbeidsforhold og gode pensjons- og forsikringsordningar.
 • Andre gode inkluderer sommar/vinter-tid, trening i arbeidstida, fleksitidordning og spennande faglunsjar.

Se stilling på finn.no her.

Vi har også en stilling ledig til som rådgiver statistikk og analyse (generell). Den finner du her.

Del på sosiale medium

Facebook
Twitter
LinkedIn